Kraschande appar i din Android – så här kan du lösa problemet

Kraschande appar i din Android – så här kan du lösa problemet

Flera rapporter berättar om att appar oönskat kraschar. Det finns en lösning på problemet.

Problemet berör ett stort antal Androidanvändare globalt och är inte begränsat till någon särskild tillverkare. Det har kommit ett stort antal rapporter om användare sprida bland de olika Androidtillverkarna som haft problem med Gmail, Googlesök och Play-butiken. Orsaken till problemet ska vara Android System Webview och en ny uppdatering som släppts till den men inte verkar fungera som det är tänkt. Genom att avinstallera uppdateringar kan du återfå funktionen som den var innan. 

Det här gör du genom att gå till Inställningar -> Appar. Leta sedan fram Android System Webview i listan och klicka. Sedan klickar du på de tre prickarna i toppen av skärmen. Där väljer du att Avinstallera uppdateringar. Just hur du hittar i inställningsmenyn kan dock skilja en aning mellan olika telefoner. Det här åtgärdar problemet säger många som drabbats av det och provat. 

 

Uppdatering: Senare har nu även Google uppdaterat apparna, så genom att gå till Google Play Store (om den går att öppna utan krasch, annars avinstallera uppdaterigen först enligt instruktionerna ovan) och uppdatera såväl Android System Webview som webbläsaren Chrome så ska du få fungerande versioner.

 

Efter att du avinstallerat uppdateringarna ska du starta om din telefon.2021-03-23
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen